Onze omgeving

St. Odiliënberg, de parel aan de Roer
Het aan de Roer gelegen dorp wordt gedomineerd door de beide torens van de uit de 11e eeuw daterende basiliek. Deze basiliek gelegen op een heuvel aan de rand van het Roerdal is van grote kunsthistorische waarde. Direct naast de basiliek bevindt zich het Streekmuseum Roerstreek met een uitgebreide collectie op het gebied van archeologie en heemkunde. Bijzonder zijn ook de drie kasteelachtige gebouwen die St. Odiliënberg rijk is; Huis Frymerson, Huis Hoosden en Huis Overen. In het dorp staat tevens een beltmolen uit 1883. Rondom St. Odiliënberg bevindt zich het Roerdal met prachtige natuurrijke gebieden.

Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasbossen, uitgestrekte velden en stuifduinen. Het Roerdal, het Leropperveld, het Munichsbos, de landgoederen Annendael en Rozendael en het Linnerveld zijn aantrekkelijke wandelgebieden.

Gemarkeerde wandel- en fietspaden doorkruisen ons gebied o.a. het welbekende Pieterpad (490 km lang van Pieterburen naar de St. Pietersberg), Maas-Niederrheinpad, Pelgrimspad, Tweelandenroute en Molen- en Kastelentocht. Denk ook aan de wandel- en ruitergebied de Nationale Meinweg van Staatsbosbeheer welke zelfs grensoverschrijdend is.

Verder liggen heerlijke steden binnen handbereik zoals Roermond (5 min), Maastricht (45 min.), Keulen ( 60 min), Aken (45 min) en Düsseldorf (45 min) maar ook de Ardennen liggen maar op 1 uur rijden.

Bezoek ook aan de meer dan 150 winkels in het Roermond Design Outlet Center, kijk voor meer informatie op www.designeroutletroermond.com. Of maak een boottochtje op de Maasplassen. Kijk voor meer tips over de omgeving op www.vvvmiddenlimburg.nl of www.eropuitinroerdalen.nl